SorteDaek.dk sælger alle mærker dæk til de bedste dækpriser, både sommer dæk, vinterdæk, helårsdæk, trailerdæk, campingvognsdæk og 4x4dæk, vi fører alt fra budget dæk til topklasse dæk som Michelin, Pirelli og Goodyear.


Michelin: 
Den 28. maj 1889 blev Michelin grundlagt i Clermont-Ferrand i Midtfrankrig. Virksomheden havde omkring 50 ansatte. To år senere udviklede Michelin det første aftagelige, luftfyldte dæk. 
I dag, 120 år senere, er Michelin verdens største dækfabrikant med 118.000 ansatte i 170 lande. For at markere 120-års jubilæet åbner Michelin museet ”L’Aventure Michelin” i Clermont-Ferrand, hvor besøgende kan følge virksomheden og dækkets historiske udvikling.
Lige siden virksomheden blev grundlagt, har Michelins vision været at lette og forbedre mennesker og varers transport og mobilitet. Visionen opsummeres i virksomhedens slogan ”Vejen frem” 


Pirelli: 
I 1872 i en alder af fireogtyveår grundlagde en ung ingeniør ved navn Giovanni Battista Pirelli - Pirelli & C. i Milano. Et år senere producerede den første fabrik gummi varer. 
Den første bil dæk kom fra fabrikken i 1901. Med det nye århundrede begyndte Pirelli nyder sin første sportslige sejre og bygge anlæg i udlandet: i Spanien (1902), Storbritannien (1914) og Argentina (1917). 
I 1920'erne, blev Pirelli Dæk forgyldt af kørere som Nuvolari, Ascari og Fangio med en inciterende række af auto racing trofæer. I 1927 blev Superflex Stella Bianca racing dækket introduceret. 

I begyndelsen af 1950'erne kom lanceringen af Cinturato radial, hvilket ville efterlade et afgørende spor i dækkets historie. I mellemtiden fortsatte Pirelli med sin massive geografiske ekspansion, som fortsatte gennem 60'erne og 70'erne, blandt andet erhverve den tyske dækproducent Veith. 
I midten af 70'erne opfandt Pirelli lavprofil dækket, det berømte P7, en af de vigtigste opfindelser i branchen efter Cinturato radiale. 

I løbet af 1980'erne erhvervede Pirelli den tyske motorcykel dækfabrikant Metzeler. i 1994 fremlagde Pirelli P Zero ultra-lav profil dækket, der anvendes til de mest prestigefyldte dæk modeller. 

Det nye årtusinde oplevede endnu en revolution i dæk branchen: MIRS ™ produktionssystem, som blev indført i 2000, til automatisk fremstilling af high-performance dæk. 
Mens MIRS ™ "mini-fabrikker" blev bygget i Tyskland, Storbritannien De Forenede Stater, der også bruges til motorcykel dæk produktion. I 2002 begyndte Bicocca pilotanlæg i Milano bruge sit futuristiske CCM (Continuous Compound Mixing) system. 

I 2006 blev alle dæk-relaterede aktiviteter samlet under Pirelli dæk S.p.A. Og i 2007 var bildæk delen præget af større produktion, og ved kontinuerlig vækst i high performance dæk sektoren, hvor Pirelli endnu en gang bekræftet sin førerposition med lanceringen af den nye Pzero . I løbet af året lancerede Pirelli dæk en ny produktionsenhed til bildæk i Kina og udvidet og konsolideret aktiviteterne i det nye industrielle marked i Rumænien, med det mål at styrke sin tilstedeværelse på markederne i Fjernøsten og Central-Østeuropa. 


Goodyear: 
The Goodyear Tire & Rubber Company blev grundlagt i 1898 da Frank Seiberling købte virksomhedens første fabrik med penge, der var lånt af en svoger. Gummiet og bomulden skulle dengang transporteres halvvejs rundt om jorden til en by med begrænset adgang til jernbanetransport. Seiberling navngav firmaet efter Charles Goodyear, der opdagede metoden til vulkanisering. Han udviklede også Goodyears letgenkendelige symbol: Støvlen med vingen. 

Med blot 13 ansatte, startede Goodyear produktionen af cykel- og vogndæk, underlag til hestesko og sågar poker chips. Den første måned udgjorde salget 8.246 dollars. Siden det første cykeldæk i 1898 har Goodyear udviklet sig til at blive verdens førende dækproducent – en status man allerede opnåede i 1926. De legendariske første år udgør stadig grundlaget for den måde Goodyear driver sin forretning på og ikke mindst måden, hvorpå virksomheden ser sine kunder. 

Når man i dag ser på det globale Goodyear-mærke, med dets tusinder af nyskabelser og opfindelser, ser man samtidig en afspejling af den innovative og dristige ånd fra virksomhedens grundlæggere. Goodyear er i dag verdens største dækproducent, repræsenteret på seks kontinenter og med et årligt salg på mere end 15 milliarder dollars. Derudover producerer Goodyear adskillige andre anderkendte varemærker som Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Sava og Debica. Goodyear tilbyder desuden en lang række gummi- og polymerprodukter til det industrielle marked. 


Nankang: 
Nankang har over 50 års erfaringer med udvikling og produktion af dæk. Nankang har fabrikker i det meste af Asien. Nankang udvikler og tester alle dæk udfra de nyeste og aktuelle EU standarder. Nankang er blandt de mest populære dækmærker i Europa i sammenligning pris/kvalitet. Nankang producerer ca. 5 mio. dæk om året, hvoraf 1.5 mio sælges i Europa.